Lia Hoogendoorn

Lia Hoogendoorn werkt als groepsbegeleider bij een Alzheimercentrum. Ook voor die groep biedt zij maandelijks een sfeerviering aan waarin rituelen zijn verwerkt. Zij verzorgt de mantelzorgbegeleiding en ook voor die groepen organiseert zij sfeervieringen. Hiernaast werkt zij als freelance docent omgangskunde binnen de psychogeriatrie, werkt zij als ‘contact-clown’ bij mensen met dementie en heeft zij 4 theatervoorstellingen ontwikkeld rondom het thema dementie. In het verleden werkte zij als hoofd dagverzorging voor ouderen, maatschappelijk werker, leidinggevende bij een thuiszorgorganisatie en vrijwilligerscoördinator binnen de hospices. Zie ook CV en LinkedIn.

Waarom de naam “De Roos”?

roos_klein als symbool:

Een roos is te vergelijken met het leven. Het begint als een knop, deze ontvouwt zich en als alle bladeren geopend zijn laat de roos haar kern zien. Zo is dat ook met de cyclus van het leven; tijdens het leven ontvouwd men zich en uiteindelijk wordt de kern zichtbaar. De ervaringen tijdens de jaren die geleefd zijn maken je tot wie je bent.

roos_klein bij dementie:

Het contact met mensen met dementie zie ik ook zo, we proberen elkaar te begrijpen tijdens het moeilijke proces van dementie om de kern (hun autonomie) van de persoon met dementie te vinden. Op deze manier vergelijk ik ook mijn contacten met opdrachtgevers voor voorstellingen en cursussen over dementie, in de voorgesprekken hoop ik de kern van de opdracht goed te vertalen in wat ik voor het publiek zal brengen.

roos_kleinbij uitvaart en (sfeer)viering:

Maar ook met opdrachtgevers die een (afscheids-) viering door mij willen laten organiseren. De contacten zijn in het begin als de knop van de roos, het contact ontvouwt zich en uiteindelijk staat de viering er zoals de opdrachtgever heeft bedoeld.

LiaHoogendoorn-zw

rozen